Plesk Panel Özel DNS Oluşturma ve DNS Düzenleme

By | 27 Şubat 2019

Bir önceki konumuzda Cpanelden özel dns oluşturmayı görsel olarak anlatmıştık. Şimdiki konumuzda ise Plesk Panel üzerinde Özel DNS ( Özel Nameserver ) oluşturmayı görsel şekilde anlatacağım.

1 – Plesk Panele bağlandıktan sonra ” Subscriptions ” kısmından ( yani domainleri listelediğiniz yerden veya sağ üst köşeden arama kısmından ) özel ns oluşturacağınız hesabı seçiyorsunuz. Daha sonra gelen ekranda ” Websites & Domains ” yazan kısıma tıklıyorsunuz.

p1

2 – Gelen ekranda ” DNS Settings ” kısmına tıklıyorsunuz.

p2

3 – ” DNS Settings ” Kısmına tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir yer açılacak orada ” Add Record ” yazan yere tıklamanız gerekecektir.

p3

4 – İlk 3 aşamayı yaptıktan sonra şimdi sıra geldi özel ns oluşturma işlemine.  Gelen ekranda ” Record type ” yazan yerde ” A ” şekilde kalması gerekmektedir. ” Domain name ” kısmındaki boşluğa ise hangi ns yi oluşturcaksanız onu yazmanız gerekmektedir. Ben ns1 – ns2 olarak göstermekteyi. ” IP Adress ” yazan kısmın yanındaki boşluğada NS ip adresini yazmak gerekmektedir. Daha sonrada ” OK ” yazan yere tıklamanız gerekmektedir.

Aynı işlemi ns2 içinde yapıcaksınız.

p4

5 – NS’leri oluşturma işlemi tamamlandı. Şimdi sitenizde dns ile ilgili hata almamanız için düzenlemeniz gereken ve eklemeniz gereken kısımı göstereceğim.

Aşağıdaki resimdeki gibi ” Record type ” kısmındaki ” NS ” yazan yerin en sağ tarafında sizin istediğiniz NS gözükmüyorsa o kısma tıklayarak diğer resimlerdeki gibi düzenlemeniz gerekmektedir.

p5
p6
p7

NOT : Eğer DNS Kısmında 2. yani ns2 için yer yoksa aşağıdaki resimdeki gibi NS oluşturmanız gerekecektir.  1. 2. 3. sıralamada anlattığım işlemleri uygulayıp busefer ” Record type ” yazan yeri ” NS ” olarak işaretliceksiniz. ” Domain name ” olan yer boş kalıcak. ” Name server ” yazan kısım ise oluşturduğunuz eksik olan NS olacaktır.

p8
p9

6 – Bütün bu işlemler bittikten sonra ayarları kaydetmek gerekecektir. ” DNS Settings ” kısmında  ” Update ” yazan yere tıklamanız işleminizi tamamlamak olacaktır. Aşağıda resimde göstermekteyim.

7 – İşlemin son hali bu şekilde olması gerekmektedir.

p10

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir