Tag Archives: plesk

Plesk Migration Permission Denied Hatası

Plesk Migration Mantığı Plesk den Plesk e yada farklı bir panel den aktarım yapmak için genellikle paneller bizden SSH bilgilerini istemektedir.Bu SSH bilgileri ile Verilerin çekileceği sunucuya giriş yaparak verileri başka bir panel yada plesk sunucusuna aktarır. Peki Pleskde Aktarım yaparken rastlayabilieceğimiz Permission Denied hatası ve çözümü nedir. Permission Denied Hatasının Nedeni ? Bu hata… Read More »

Plesk There is no IP address in the pool

Bugün ki makalemizde plesk panel üzerinde ana domain adresinin IP adresini değiştirmek istediğimizde karşımıza çıkan ” There is no IP address in the pool ” hatasının çözümüne değineceğiz. Öncelikli olarak bu işlemi gerçekleştirebilmemiz adına plesk panelimizin kurulu olduğu sunucuya SSH ile bağlantı sağlıyoruz. Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra şu komutu giriyoruz; Kod üzerinde bulunan… Read More »

Centos 8 Plesk Kurulumu

Bugün ki makalemizde Centos 8 için plesk kurulumunu ele alacağız. Kurulum için adımlar şu şekilde olacaktır; Plesk’in resmi sitesinden lisans satın alımı ve ya 15 günlük deneme lisansı alımı. Gerekli kurulum gereksinimlerinin tamamlanması ve alanın hazırlanması. Plesk’in Cestos’a kurulumu. Madde Biz bu makalemizde pleskin bizlere sunduğu 15 günlük deneme lisansını alarak kurulum yapacağız. Sizlerde 15… Read More »

PLESK KURULUMU (CENTOS 7)

Temiz kurulum yapılmış bir Centos 7 ye Putty üzerinden bağlanın Bağlanmak için Buradan nasıl bağlantı kurulucağına bakabilirsiniz. Giriş yaptıkdan sonra sizden ” username ” istiyecektir. Username kısmına ” root ” yazınız ve enter a basınız. Daha sonra password istiyecektir bu kısıma ise şifrenizi giriniz (Centos da şifre yazılırken herhangi bir ibare gözükmemektedir.). Şifrenizi girdikten sonra… Read More »

Plesk Panel Yandex Mail Ayarı

Bu gün Plesk panelde maillerinizi nasıl yandex tarafına yönlendirip kullanacağınızı göstereceğiz. İlk olarak Plesk panelinize giriş yapınız daha sonra yönlendirmesini yapacağınız sitenin kontrol paneline giriş yapınız. Panelimize giriş yaptıktan sonra “DNS Ayarları” bölümüne giriş yapıyoruz. DNS ayarları bölümüne geldiğimize göre burada yazan iki bölümü değiştireceğiz. Bunlar MX ve SPF kayıtlarımızdır. İlk olarak SPF kaydından başlayalım.… Read More »

Plesk Panel Full Site Yedeği Nasıl Alınır ?

Bu yazımızda sizlere Plesk Panel üzerinden Web sitenizin full yedeğini nasıl alabileceğinizden bahsedeceğiz. Öncelikle hosting hesabımızın plesk paneline giriş yapıyoruz ve sırasıyla aşağıdaki adımları takip ediyoruz. İlk olarak sayfamızın sol tarafında bulunan Domain/Alan Adı kısmına tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza  Domain/Alan Adları çıkacak. İlk olarak arama yerine yedek alınacak sitenin alan adını yazıyoruz. İkinci olarak Alan… Read More »

Plesk Panel Ücretsiz SSL – Let’s Encrypt SSL – Kurulumu

SSL seltifikasının ne işe yaradığını ve neler için gerekli olduğunu önceki konumuzda özetlemiştik. Konu linkine buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi windows reseller ve windows web hosting hizmetlerimizde yeni devreye soktuğumuz ücretsiz ssl olan Let’s Encrypt SSL hizmetinin Plesk Panel de nasıl kurulduğunu anlatacağız. Bu SSL hizmeti bizden Windows Reseller Hosting  ( Bayi hosting ) veya Windows Web Hosting  hizmetlerimizden alan müşterilerimize… Read More »

Plesk Panel Özel DNS Oluşturma ve DNS Düzenleme

Bir önceki konumuzda Cpanelden özel dns oluşturmayı görsel olarak anlatmıştık. Şimdiki konumuzda ise Plesk Panel üzerinde Özel DNS ( Özel Nameserver ) oluşturmayı görsel şekilde anlatacağım. 1 – Plesk Panele bağlandıktan sonra ” Subscriptions ” kısmından ( yani domainleri listelediğiniz yerden veya sağ üst köşeden arama kısmından ) özel ns oluşturacağınız hesabı seçiyorsunuz. Daha sonra gelen ekranda… Read More »