Tag Archives: ssh

SSH nedir?

SSH (Secure Shell), bir bilgisayardan uzaktaki bir bilgisayara güvenli bir şekilde bağlanıp internet üzerinden kontrol etmesini ve düzenlemesinisağlayan uzak sunucu bağlantı protokolüdür. SSH, güvenli olmayan diğer login protokolleri (Telnet, Rlogin) veya dosya aktarım protokollerinin (FTP) aksine güçlü kimlik doğrulama ve veri güvenliğini üst seviyeye çekmektedir. SSH, şifreleme tekniğini kullanarak uzaktaki sunucuya giden ve uzaktaki sunucudan… Read More »

cPanel Sunucuda Mail Çıkış IP’sini Değiştirme

Kullanıcılar için müşterilerine, kullanıcılarına mail göndermek için kullandıkları sunucularına verilen IP adreslerinin kara listeye düşmesi sık karşılaşılan ve önemi büyük sorunlardan biridir. Kullanıcıların karşılaşmış olduğu bu gibi sorunlarda, ilk öncelik sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırmak ve kara listeye düşen IP adresinin tekrardan kara listeye girmesini engellemektir. Ancak sorunu anlık olarak ortadan kaldırmak adına sunucu üzerinde… Read More »

SSH Üzerinden Cpanel Fullbackup Yedek Oluşturma

Tek sitesi veya fazla sitesi olmayan kişiler Cpanel kullanmaktadır fakat lisans ücreti ödemeden istememektedir fazla işlem yapmadıkları için cpanel üzerinden. Bu tür kişilerin en büyük sıkıntısı ise fullbacup sitelerinin yedeklerini alamamalarıdır. Bu konumuzda lisansı olmayan kişiler için ssh ( putty ) üzerinden fullbackup alma işlemini göstereceğim. İşlemleri sırasıyla ve doğru ( dikkatli ) şekilde yaparsanız… Read More »

Linux Cpanel ( WHM ) SSH Üzerinden Yedek Oluşturma ve İndirme

Cpanel hizmetlerde eğer lisanssız bir kullanım yapıyorsanız veya lisans ihtiyacınız olmadığı için almadıysanız vede sitenizin yedeklerine ihtiyacınız varsa SSH üzerinden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sadece tek komut ile isterseniz bütün hesaplarınızın fullbackup yedeklerini oluşturabilirsiniz isterseniz tek hesabınızın fullbackup yedeklerini çok basit bir şekilde oluşturabilirsiniz. SSH ÜZERİNDEN TEK HESABIN FULLBACKUP YEDEĞİNİ ALMA 1 – Putty programı ile SSH’a root ile… Read More »