Tag Archives: cpanel

Reseller Hesabınız Üzerinden cPanel / FTP Şifresi Değiştirme

Bildiğiniz üzere reseller hizmeti aldığınızda oluşturduğunuz her alan adı için ayrı ayrı cPanel hesabı açılmaktadır. Bugün ki makalemizde bu alan adlarına ait olan cPanellerin şifre değişikliğinin nereden ve nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu işlem sonrasında koymuş olduğunuz yeni şifre aynı zamanda FTP bağlantınızın şifresi olacaktır. Öncelikle reseller hizmetinize ait WHM paneline giriş yapınız ve ardından arama… Read More »

cPanel Sunucularda LiteSpeed Kurulumu

Bugün ki konumuz cPanele nasıl LiteSpeed kurabiliriz onu anlatacağız. https://www.litespeedtech.com/products/litespeed-web-server/download linkteki internet adresine girerek kurmak istediğiniz LiteSpeed sürümünün indirme bağlantısını kopyalayınız. Örneğin ; SSH ile sunucunuza bağlandıktan sonra “wget https://www.litespeedtech.com/packages/6.0/lsws-6.0.8-ent-x86_64-linux.tar.gz” şeklinde yazıp enter’a basınız. (Kopyalamış olduğunuz bağlantıyı yapıştırmak için mousenin sağ click’ini kullanabilirsiniz) Dosya yüklenmesi bittikten sonra, ” tar zxfv lsws* ” komutu ile dosyayı… Read More »

cPanel Kurulumu

cPanel kurulumuna başlamadan önce eğer ” cPanel Nedir ? ” makalesini okumadıysanız öncelikle okumanızı tavsiye ediyorum. Hosting firmanız tarafından sizlere verilen IP adresi ile PuTTY Configuration üzerinden giriş yapın. Open dedikten sonra açılan komut ekranında kullanıcı adı ve şifrenizi girin. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları uygulayın; yum install wget nano perl -y (wget, nano ve… Read More »

cPanel Nedir ?

cPanel, Linux tabanlı sunucularda çalışan lisanslı web sitesi yönetim paneli, aracıdır. Tarayıcı üzerinden hosting firmanız tarafından sizlere verilen kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilir ve web sitenizle ilgili bütün düzenlemeleri sağlayabilirsiniz. Kullanımı basit bir arayüze sahip olduğu için en çok tercih edilen yönetim panellerinden biridir. Yukarıda bir cPanele ait görsel görmektesiniz. Web sitenize ait bütün… Read More »

cPanel Sunucuda Mail Çıkış IP’sini Değiştirme

Kullanıcılar için müşterilerine, kullanıcılarına mail göndermek için kullandıkları sunucularına verilen IP adreslerinin kara listeye düşmesi sık karşılaşılan ve önemi büyük sorunlardan biridir. Kullanıcıların karşılaşmış olduğu bu gibi sorunlarda, ilk öncelik sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırmak ve kara listeye düşen IP adresinin tekrardan kara listeye girmesini engellemektir. Ancak sorunu anlık olarak ortadan kaldırmak adına sunucu üzerinde… Read More »

SSL Sertifikaları ve Statik IP Adresleri Neden Gereklidir?

SSL Sertifikaları SSL sertifikaları ağ üzerinden iletilen hassas kullanıcı bilgilerini (kullanıcı adı, parola, kredi kartı, banka bilgileri, şahsi bilgiler) özel bir algoritmayla şifreleyerek güvenli şekilde iletilmesini sağlar. Özel bilgiler ileten web siteleri veya ödeme kabul eden e-ticaret siteleri için SSL sertifikası kullanımı web sitelerinin güvenliğini ve ziyaretçi gözündeki güvenilirliğini büyük oranda arttırmaktadır. SSL sertifikaları Statik ip sahibi… Read More »

Cpanel Üstünden Full Yedek Nasıl Alınır ?

Bugün Cpanel üzerinden full yedek nasıl alınır onu resimli ve anlatımlı bir şekilde göstereceğim. isterseniz başlayalım. Öncelikle Cpanel’e giriş yapalım. Siteadı/Cpanel şeklinde giriş yapıp, Cpanel kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda alt kısımda bulunan Files/Dosyalar bölümünden Backup/Yedek bölümünü giriş yapıyoruz. Daha sonra Backup/Yedek kısmına girdikten sonra Full Backup/Tam… Read More »

Yandex Cpanel MX Ayarları ( Yandex Kurumsal Mail Ayarlama )

Bu makalemizde siz değerli müşterilerimize ve bu konuda yardıma ihtiyacı olan kişilere en basit şekilde yandex mx ayarlarının nasıl yapıldığını anlatacağız. Yapılması gereken ilk işlem öncelikle yandex mail hesabınızın olması gerekmektedir. Eğer bir yandex mail hesabınız yok ise: https://passport.yandex.com.tr/registration/mail adresinden mail hesabı oluşturmalısınız. Mail hesabını oluşturduktan sonra mail hesabı ile  : https://mail.yandex.com.tr/ adresinden giriş yapmanız… Read More »