Tag Archives: ftp

Reseller Hesabınız Üzerinden cPanel / FTP Şifresi Değiştirme

Bildiğiniz üzere reseller hizmeti aldığınızda oluşturduğunuz her alan adı için ayrı ayrı cPanel hesabı açılmaktadır. Bugün ki makalemizde bu alan adlarına ait olan cPanellerin şifre değişikliğinin nereden ve nasıl yapılacağını anlatacağız. Bu işlem sonrasında koymuş olduğunuz yeni şifre aynı zamanda FTP bağlantınızın şifresi olacaktır. Öncelikle reseller hizmetinize ait WHM paneline giriş yapınız ve ardından arama… Read More »

IIS NEDİR ?

IIS yani İnternet  Information Services Microsoft un Windows işletim sistemleri için geliştirilmiş bir web sunucudur. IIS in ne olduğunu anlamak içiçn ilk önce web sunucunun ne olduğunu bilmek gerekir. WEB SUNUCU NEDİR ? Web sunucuları internet uygulamalarının saklandıgı bilgisayarlara verilen ad dır.Mesela bu web sunucularının özelliği TCP portlarının gönderdiği mesejları işlemektir.Örneğin HTTP ve HTTPS portları… Read More »

FTP nedir ?

File Transfer Protocol yani Dosya Transfer Protokolü İnternete bağlı iki bilgisayar ın birbiriyle arasındaki dosya alışverişidir. FTP Bağlantısı için ne gerekir ? FTP bağlantısının gerçekleşmesi için iki bilgisayarında İnternet bağlantısına sahip ve bir kullanıcı adı mevcutsa bir şifresi ile Ftp programının yüklü halde olması lazımdır. FTP Bağlantısı için hangi programları kullanabilirsiniz ? En bilinen ve… Read More »

SSH nedir?

SSH (Secure Shell), bir bilgisayardan uzaktaki bir bilgisayara güvenli bir şekilde bağlanıp internet üzerinden kontrol etmesini ve düzenlemesinisağlayan uzak sunucu bağlantı protokolüdür. SSH, güvenli olmayan diğer login protokolleri (Telnet, Rlogin) veya dosya aktarım protokollerinin (FTP) aksine güçlü kimlik doğrulama ve veri güvenliğini üst seviyeye çekmektedir. SSH, şifreleme tekniğini kullanarak uzaktaki sunucuya giden ve uzaktaki sunucudan… Read More »