Tag Archives: linux

Linux Nedir ?

Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemi projesidir. Linus Torvalds tarafından 17 Eylül 1997 de geliştirilmiştir. Linux u ilk geliştiren kişi ve isim babasıdır.Linux un tercih edilmesinin en önemli sebebi açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olduğundan dolayı en ince ayrıntısına kadar içindeki her koda mudahale edilebilr olması ve kullanıcın önüne apaçık serilmiş olmasıdır. Linux… Read More »

SSH nedir?

SSH (Secure Shell), bir bilgisayardan uzaktaki bir bilgisayara güvenli bir şekilde bağlanıp internet üzerinden kontrol etmesini ve düzenlemesinisağlayan uzak sunucu bağlantı protokolüdür. SSH, güvenli olmayan diğer login protokolleri (Telnet, Rlogin) veya dosya aktarım protokollerinin (FTP) aksine güçlü kimlik doğrulama ve veri güvenliğini üst seviyeye çekmektedir. SSH, şifreleme tekniğini kullanarak uzaktaki sunucuya giden ve uzaktaki sunucudan… Read More »

Linux Cpanel ( WHM ) SSH Üzerinden Yedek Oluşturma ve İndirme

Cpanel hizmetlerde eğer lisanssız bir kullanım yapıyorsanız veya lisans ihtiyacınız olmadığı için almadıysanız vede sitenizin yedeklerine ihtiyacınız varsa SSH üzerinden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sadece tek komut ile isterseniz bütün hesaplarınızın fullbackup yedeklerini oluşturabilirsiniz isterseniz tek hesabınızın fullbackup yedeklerini çok basit bir şekilde oluşturabilirsiniz. SSH ÜZERİNDEN TEK HESABIN FULLBACKUP YEDEĞİNİ ALMA 1 – Putty programı ile SSH’a root ile… Read More »