Tag Archives: internet

Yandex Cpanel MX Ayarları ( Yandex Kurumsal Mail Ayarlama )

Bu makalemizde siz değerli müşterilerimize ve bu konuda yardıma ihtiyacı olan kişilere en basit şekilde yandex mx ayarlarının nasıl yapıldığını anlatacağız. Yapılması gereken ilk işlem öncelikle yandex mail hesabınızın olması gerekmektedir. Eğer bir yandex mail hesabınız yok ise: https://passport.yandex.com.tr/registration/mail adresinden mail hesabı oluşturmalısınız. Mail hesabını oluşturduktan sonra mail hesabı ile  : https://mail.yandex.com.tr/ adresinden giriş yapmanız… Read More »

WP Smtp Mailer Eklentisi Kurulumu

WordPress üzerinden email göndermek için daha önce Mail Bank eklentisini anlatmıştık. Ancak eklenti bir neden dolayı wordpress eklenti mağazasından kaldırıldı. Bizde eski makale geçerliliğini kaybettiğini için yeni bir makale yazmaya karar verdik. Bu yazıda email gönderimi için Smtp Mailer eklentisini anlatacağız. Eklentiyi kurmadan daha önce kurduğunuz email eklentilerini pasif ediniz. 1- WordPress panelimizden yeni eklenti… Read More »

WP Mail Bank Eklentisinin Kurulumu

WordPress’te email gönderiminde en çok WP Mail SMTP eklentisi kullanılmaktadır. Ancak son zamanlarda eklentideki bir takım hatalardan dolayı email gönderimlerinde sorun yaşanmaktadır. Bu yüzden müşterilerimizede tavsiye ettiğimiz başka bir email gönderme eklentisi olan WP Mail Bank eklentisinin kurulumunu anlatacağız. Eklentiyi doğrudan indirmek isterseniz bu linke tıklayınız. Biz kurulumu wordpress eklenti yöneticisinden yapacağız. 1- Eğer daha önce herhangi bir… Read More »

WordPress 4.8.2 Güvenlik ve Bakım Sürümü

Dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu web sitesi yazılımı olan WordPress en son yayınlamış olduğu 4.8 versiyonunun ardından, 19 Eylül itibariyle WordPress 4.8.2 güvenlik ve bakım güncellemesini kullanıcılarına sundu. WordPress 4.8.1 ve daha önceki sürümlerde aşağıdaki güvenlik açıkları olabilir; $wpdb->prepare() ile potansiyel SQL enjeksiyonuna yol açan beklenmedik ve güvensiz sorgular oluştu. WordPress çekirdeği bu… Read More »

WHM ve Cpanel’den Spf Kaydı Nasıl Yapılır

Email hesabınızdan gönderdiğiniz mailler gmail,hotmail, yahoo gibi servislerde spam kutusuna düşüyorsa bunun sebebi domainizin spf kaydını güncellemeniz gerektiğidir. SPF kaydı: Microsoft tarafından oluşturulan email hesaplarının gerçek hesap olup olmadığını kontrol eden bir hizmettir. İlk olarak spf  kodumuzu oluşturalım. Standart bir dizilimi vardır. Sadece işaretli yerleri kendimize göre düzenleyeceğiz. “v=spf1 ip4:ipadresi a mx ptr include:sitemizinadresi ~all” ipadresi: Sitemizin bulunduğu sunucunun ip… Read More »