Tag Archives: let’s encrypt

Let’s Encrypt “Bağlantınız Gizli Değil ” Probleminin Çözümü

Sertifikanızın güveni, temelde “kök” olarak verilen sertifikaya local bilgisayarınızın güvenmesine dayanmaktadır. Kök sertifika, domaininizde de olduğu gibi genel sertifika hizmeti sağlamak için kullanılan bir ara sertifika verir ve bunada “güvenin zinciri” denilmektedir. Sertifikanız da bu güven zincirini takip edip doğrulanmaktadır. 30 Eylül 2021 tarihinden itibaren Let’s Encrypts’in kullanmış olduğu kök sertifika “DST Root CA x3… Read More »

Plesk Panel Ücretsiz SSL – Let’s Encrypt SSL – Kurulumu

SSL seltifikasının ne işe yaradığını ve neler için gerekli olduğunu önceki konumuzda özetlemiştik. Konu linkine buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi windows reseller ve windows web hosting hizmetlerimizde yeni devreye soktuğumuz ücretsiz ssl olan Let’s Encrypt SSL hizmetinin Plesk Panel de nasıl kurulduğunu anlatacağız. Bu SSL hizmeti bizden Windows Reseller Hosting  ( Bayi hosting ) veya Windows Web Hosting  hizmetlerimizden alan müşterilerimize… Read More »

cPanel Ücretsiz SSL – Let’s Encrypt SSL – Kurulumu

SSL nedir ve SSL seltifikası ne işe yarar. Öncelikle bu 2 bilmeniz gereken kısımı size basit şekilde açıklayalım. SSL seltifikası internet sitesi ve sunucu arasında veri transfer işlemi gerçekleştiğinde verilerin şifrelenmesi ile transferin güvenli olması sağlanmaktadır. SSL sertifikası yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz sadece sunucu ile site arasındaki transferi şifreli yolla tamamlamasına yarar. Ne işe… Read More »