Cpanel Üstünden Full Yedek Nasıl Alınır ?

By | 11 Aralık 2019

Bugün Cpanel üzerinden full yedek nasıl alınır onu resimli ve anlatımlı bir şekilde göstereceğim. isterseniz başlayalım.

Öncelikle Cpanel’e giriş yapalım. Siteadı/Cpanel şeklinde giriş yapıp, Cpanel kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

  • Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda alt kısımda bulunan Files/Dosyalar bölümünden Backup/Yedek bölümünü giriş yapıyoruz.
  • Daha sonra Backup/Yedek kısmına girdikten sonra Full Backup/Tam Yedek bölümünden Download a Full Account Backup/Hesabın Tam Yedeğini İndir butonuna tıklıyoruz.
  • Karşımıza çıkan Sayfada Backup Destination/Yedek Dizini bölümünden yedeğin indirileceği dizini seçebilirsiniz. Alt kısımda bulunan Email Address/E-mail adresi kısmından yedek işleminin bittikten sonra aktif olarak bildirim alabileceğiniz bir email adresi yazabilirsiniz böylece işlem bittikten sonra bildirim alabilirsiniz veya bildirim almak istemezseniz Do not send email notification of backup completion/Yedek işlemi bittikten sonra mail gönderme yerini de işaretleyebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra Generate Backup/Yedek oluştur butonuna tıklıyoruz. 
  • Bu ekran karşınıza çıkınca ortalama 3-4 dk bekleyip Go Back/Geri Dön butonuna tıklayın.
  • Go Back/Geri Dön butonuna tıkladıktan sonra karşımızda Backups Available For Download/İndirebilir Yedekler kısmında yeni oluşturduğunuz yedeği göreceksiniz. Burada yedek oluşturulmuş, mavi renk ve yedeğin üstüne tıklanıyor ise indirebilirsiniz. Tıklanmıyor ise bir kaç dk bekleyip sayfayı yenileyiniz yedek büyüklüğünden dolayı işlem hemen bitmeyebilir.

Evet işlem bitmiştir. Bu şekilde sitenizin full yedeğini indirebilirsiniz.

!! Bilgi !!

*Eğer yedek ismi mavi ise indirilebilir demektir. Üstüne tıklayarak yedeğinizi indirebilirsiniz. 

*Yedek ismi mavi gözükmüyorsa oluşturuluyor demektir bir kaç dk bekleyip bulunduğunuz sayfayı yenileyin. 

*Yedek isminin bulunduğu yerde kırmızı bir işaret görüyorsanız, yedek oluşumunda bir hata olmuş demektir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir