cPanel Ücretsiz CloudFlare Eklentisi ve Railgun™ Teknolojisi

By | 27 Mart 2019

Merhaba Değerli Müşterilerimiz,

CloudFlare sitenizi hız ve güvenlik açısından ileri seviye bir güçlendirmeye alan ücretsiz bir proxy hizmetlerini kurumsallaştırıp sunan sistemdir. Herhangi bir proxy servisine mantık olarak benzeyen bu sistem sitenize giriş yapmak isteyen ziyaretçileri önce güvenlik açısından kontrol ediyor, sonra cache varmı diye kontrol ediyor ve buna göre işlem yapıyor.

Eğer güvenlik konusunda bir sıkıntı yaşanırsa ziyaretçi sunucunuza yansıtılmıyor. Buda bazı saldırıların yapılmasını imkansızlaştırıyor. Aynı zamanda CloudFlare yönetim paneli sayesinde istediğiniz IP’yi, Ülkeyi vs engelleyip o IP veya o Ülkeden gelen ziyaretçilerin engellenmesini isteyebilirsiniz. Her türlü yazılım ile yazılan sisteminize entegre edebileceğiniz bu sistemi bugün ismi duyulmuş çoğu site kullanmaktadır. Aynı zamanda sizin trafik dostunuz olan bu site önbellek (cache) tutarak daha az sorgu yapılmasını, dosya indirilmesini sağlar ve böylece trafiğiniz azalmış olur.

Railgun, Web site optimizasyonunda oldukça önemli bir araçtır. Railgun, Sunucunuz ile Cloudflare ağı arasındaki bağlantıyı olabildiğince hızlı bir şekilde sağlar. Railgun, daha önce uncacheable (Önbelleğe alınmayan) olan web nesnelerini, yüksek kaliteli video sıkıştırmasında kullanılanlara benzer tekniklerden yararlanarak% 99,6’ya kadar sıkıştırır. Bu, ortalama %200 daha fazla performans artışı ile sonuçlanır.

RailgunCloudFlare tarafından geliştirilen bir WAN optimizasyonteknolojisidir ve CloudFlare Business and Enterprise müşterileri ile Optimize Edilmiş Ortaklar tarafından kullanılabilir . Railgun, Railgun Listener adlı bir yazılım parçasının web sunucunuzun ağına kurulmasını gerektirir.

Railgun, her bir Cloudflare veri merkezi ile bir orijin sunucusu arasındaki bağlantıyı hızlandırarak, Cloudflare ön belleğinden sunulamayan taleplerin yine de çok hızlı sunulmasını sağlar.

Tüm bu CloudFlare ve Railgun sistemlerinin kurulumu ve kullanımları çok fazla olmasa da teknik bilgi ve kurulum işlemleri gerektirir, İnternet Bilişim’in hizmetlerine yeni dahil ettiği ücretsiz bir eklenti ile tüm bu kurulumları tek tıklamayla ve hiç teknik bilgi gerektirmeden kolay bir şekilde yapabilirsini.z Kurulum talimatları için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

1- cPanel kontrol panelinize giriş yaparak CloudFlare butonuna tıklayınız.

2- Eğer mevcut bir CloudFlare hesabınız yok ise resimde ok ile gösterilen “Create Your Free Account” butonuna tıklayınız.

3- Yine açılan sayfada kayıt bilgileriniz yani e-posta adresiniz, şifreniz gibi alanları doldurup kayıt onayı için boş kutucuğa bir tik bırakarak “Sign Up for Cloudflare” butonuna tıklayarak kaydınızı tamamlayınız.

4- Hesabımızı başarıyla oluşturduk, şimdiki adımımızda domaininizin Cloudflare üzerinden yayın almasasını sağlayacağız. Karşımızda iki seçenek mevcut bunlardan bir tanesi soldaki “Provision Domain with CNAME Setup” diğeri ise sağdaki “Provision Domain with Full Zone Setup”. Çalışma mantıklarını kısaca açıklamak gerekirse soldaki yani CNAME seçeceğini seçerseniz zaten sunucularımızdan yayın alan dnslerinize ek olarak Cloudflare için bir CNAME zone kaydı oluşturuluyor, bu kayıt ile domaininize gelen ilk trafik Cloudflare tarafına gidiyor ve trafik süzüldükten sonra tekrar sunucumuza ulaşıyor böylelikle gelen attack bloklanarak sitenizdeki performans arttırılıyor. Diğer seçenek olan Full Zone’u seçerseniz de ekranda size yeni birer name server çıkıyor, domaininizi bu name serverlara yönlendirdikten sonra sistem aktif oluyor ve domaininize gelen trafiği direkt Cloudflare karşılayarak sunucularımıza gönderiyor. İkinci seçenek daha sağlıklı olsa da uğraşmak istemeyen ve diğer dns servislerinde problem yaşamayan müşterilerimiz için ilk seçenek yeterli olacaktır, biz anlatımımıza ilk seçenek yani “Provision Domain with CNAME Setup” ile devam ediyoruz.

5- CNAME seçeneğimiz ile birlikte Cloudflare sistemimiz aktif oldu, açılan sayfada “Use Cloudflare” alanında “active” yazısını gördüğünüzde işlem tamamdır. İyi çalışmalar dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir