Plesk Ücretsiz CloudFlare Eklentisi ve Railgun™ Teknolojisi

By | 27 Mart 2019

Merhaba, bir önceki yazılımızda cPanel Ücretsiz CloudFlare Eklentisi ve Railgun™ Teknolojisi kurulumunu anlatmıştık. İlgili makaleyi okuyup CloudFlare ve Railgun hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu makalemizde ise Windows hosting ve reseller hizmetlerimizi kullanan müşterilerimiz için Plesk kontrol panelinde kurulumu anlatacağız.

1- Plesk panelimize giriş yapıp sayfanın sağ üst tarafında bulunan “ServerShield by Cloudflare” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapalım.

2- Açılan sayfada Eposta ve Şifremiz isteniyor, eğer zaten bir Cloudflare hesabınız var ise özellikle aynı zamanda bir Linux hosting veya reseller hizmetimizi kullanıyorsanız orada oluşturduğunuz bilgiler ile giriş yapabilirsiniz, eğer mevcut bir hesabınız yoksa kayıt olmak istediğiniz eposta ve şifreyi girerek Submit butonuna basarak hesap açabilirsiniz, kayıt için ayrı bir form yok giriş ve kayıt aynı ekran üzerinden yapılmaktadır.

3- Sisteme giriş yaptıktan sonra alan adınızın yanındaki OF olan seçeceğin üzerindeki slidera basarak ON duruma getiriniz, tıkladıktan sonra sizi 20-30 saniye kadar bekletecek ve gerekli DNS ayarlarınızı otomatik olarak gerçekleştirecektir.

4- İşlem sonrası sayfanın sağ üstünde kurulumun tamamlandığına dair bir bildirim gelecektir, eğer ince ayarları gerçekleştirmek istiyorsanız ok ile işaretlenen “Manage Cloudflare” linkine tıklayabilirsiniz.

5- Açılan sayfada Cloudflare ayarlarınızı dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz, bir önceki cpanel üzerine kurulum makalemizde Railgun teknolojisinden de bahsetmiştik, bu işlemi cpanel eklentisi üzerinde otomatik olarak gerçekleştiriyordu. Plesk üzerinde ise henüz ham halde bu yüzden Purge Cache butonuna tıklayarak aktif duruma getirebilirsiniz. Ek olarak alacağınız olası bir attack durumunda Security Level’ı yükselterek daha iyi bir koruma sağlayabilirsiniz. Sayfanın üst tarafında ise domaininize gelen istekleri, bloklanan saldırıları ve kullandığınız toplam trafiği görüntüleyebiliyorsunuz.

Plesk panel Cloudflare eklentisinde sadece CNAME ile kullanım mevcut yani DNS kayıtlarınıza yeni bir CNAME kaydı eklenerek trafiğiniz sunucudan direkt Cloudflare üzerine gidiyor, zararlı trafik bloklanıp süzüldükten sonra sunucuya geri ulaşıp yayın alıyor. Zaten en pratik olan bu yöntem harici name serverlarınızı yönlendirerek kullanım sağlamak isterseniz Cloudflare’in kendi sitesinden üye olarak manuel bir şekilde ayarlama yapmanız gerekmektedir. İyi çalışmalar dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir