Centos 8 Kurulumu

By | 7 Eylül 2021

Bugün ki konumuz Linuxun Centos 8 işletim sisteminin kurulumu. Cihazı boot ederek Install CentOS Linux 8 seçeneğine gelerek entera basıyoruz.

Install dedikten sonra bizlere dil seçeneğini soruyor. Kurmak istediğiniz dili seçerek Continue diyerek devam ediyoruz.

Gelen ekranda resimde de belirttiğim üzere sırasıyla bu sekmelere girerek işlem yapıyoruz.

Öncelikle sunucunuzu internete bağlayacağımız kısımdan başlayalım. Bu alanda ilk önce Host Name alanını doldurarak Apply diyoruz. Daha sonra Configure.. sekmesine giriyoruz.

Açılan pencerede IPv4 Settings giriyoruz ve Method seçeneğini Manuel olarak seçiyoruz. Ardından ADD basıyoruz ve bilgileri gireceğimiz pencere ekleniyor. IP adresi, Netmask ve Gateway girdikten sonra DNS servers kısmına Google’ nin dns adresi olan “8.8.8.8” giriyoruz ve Save diyoruz. Bi üstteki resimde gördüğünüz sağ üstteki kısmına ON durumuna getiriyoruz.

İkinci seçeneğimiz olan Installation Destination seçeneğine giriyoruz. Burada Hard Diskimizin yapılandırmasını yapıyoruz. Automatic tikini ve altındaki seçeneği tikleyerek Done butonuna basıyoruz. Böylelikle kendisi yapılandırmayı otomatik olarak yapıyor.

Done dedikten sonra karşınıza bu ekran gelecek ve Reclaim Space diyoruz.

Bir sonraki adımımızda Software Selection kısmına giriyoruz. Kurulum seçeneği olarak Minimal Install seçtim ben sizler kullanım amacınıza göre seçebilirsiniz.

Bir sonraki adımda zaman ayarını yapacağımız Time & Date kısmına giriş yapıyoruz. Elimizle manuel olarak Türkiye’nin üzerinde basarak İstanbul Europe seçimini yapıyoruz.

Tüm işlemler bittikten sonra son olarak işletim sisteminize koymak istediğiniz şifreyi giriyorsunuz ve Done butonuna basıyorsunuz.

Kurulum işlemi başlıyor ve bittikten sonra bu şekilde Reboot atmanız için bir buton geliyor. Reboot System diyorsunuz ve kurulum işlemi bitiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir