LiteSpeed Nedir ?

By | 24 Ağustos 2021

LiteSpeed Technologies firması tarafından 2003 yılında çıkarılan, ücretli web sunucudur. Optimizasyon olarak uyumlu çalıştığı paneller;

  • cPanel
  • DirectAdmin
  • Plesk

Dünyada yaygın olarak kullanılan LiteSpeed, linux tabanlı sunucularda Apache’nin yerine kurularak yüksek performans elde etmeye yaramaktadır. Genellikle büyük ziyaretçi kitlesine sahip web siteleri tarafından sunucunun yükünü azaltıp ziyaretçilerin kasma, yavaşlama problemi yaşamadan rahat bir şekilde web sitesi içerisinde aktif olmasını sağlamaktadır.

LiteSpeed’in Avantajları Nelerdir ?

Performans

LiteSpeed’in diğer avantaj sağladığı noktalardan biriside PHP dosyalarının işlenmesinde daha hızlı olmasıdır ve yüksek PHP performansıyla güvenliği arttırma imkanı sağlamasıdır. Sunucunun üzerinde yüzlerce işlem yapılıyor olmasına rağmen minimum bellek ve CPU kullanımı sağlar. WordPress gibi sunucu istemcilerini fazlasıyla yoran hazır scriptler de LiteSpeed, ziyaretçinin kaliteli hizmet alması açısından büyük önem taşımaktadır.

Buraya kadar anlattıklarımızı özetlersek LiteSpeed bize yüksek performans sağlayarak ziyaretçilerin web sitesi üzerinde hızlı ve kaliteli bir hizmet alması sağlamaktadır. Buda bize daha önceki makalelerimizde de bahsettiğimiz önemli konulardan birisi olan “SEO Yönetiminde” web sitemizin ön sıralara çıkması için gerekli olan niteliklerden birisidir.

Güvenlik

Güncel ve etkili güvenlik sistemiyle LiteSpeed, bir çok güvenlik tedbirleri sayesinde web sitenizi güvende tutmaktadır. IP başına bağlantı, istek ve bant genişliği gibi önemli konularda sıkı tedbirler almanızı sağlar ve olası saldırı durumunda ilgili IP adresini engelleyerek olası saldırıların önüne geçmektedir. Bu sayede sunucu üzerindeki web sitelerin yayını kesintiye uğramaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir