Cpanel’de PHP Versiyonu ve Ayarlarını Değiştirme

By | 27 Şubat 2019

PHP web  yazılım dili ile yapılan birçok web site farklı php sürümlere ve ayarlara ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden linux sunucularımızda bu ayarları kolayca yapabilmeniz için gerekli düzenlemeleri yaptık. Bugün ise php sürümünü ve ayarlarını değiştirmeyi anlatacağım.

1- İlk olarak cpanel’imize giriş yapıyoruz.

2- Giriş yaptıktan sonra Yazılım kategorisi altındaki Select PHP Version butonuna tıklıyoruz.

3- Açılan sayfada PHP Sürümü bölümünden istediğimiz php sürümünü seçtikten sonra alt tarafta bu sürüm için bulunan eklentiler listelenecektir.

4- Açılan eklenti bölümünün altındaki Use Defaults butonuna tıklıyoruz. Böylece default olarak gerekli olan php eklentilerini seçmiş oluyoruz. İsterseniz kendinizde ihtiyacınız olan eklentileri seçebilirsiniz. Bu ayarlar seçtiğiniz php sürümüne göre değişmektedir.  Daha sonra Set as current butonuna tıklayarak seçtiğimiz php versiyonunu aktif ediyoruz.

5- PHP sürümünü ayarladık. Şimdi default olarak verilen php ayarlarını değiştirmek için Switch To PHP Options linkine tıklıyoruz.

6- Açılan sayfada siteler için en çok kullanılan php ayarları gelecektir. Buradan istediğiniz değeri değiştirdikten sonra Kaydet butonuna tıklıyoruz.

Not: Bu ayarlar seçtiğiniz php sürümü için geçerlidir. Farklı bir php sürümü seçerseniz ayarları tekrar yapmanız gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir