Linux Cpanel ( WHM ) SSH Üzerinden Yedek Oluşturma ve İndirme

By | 27 Şubat 2019

Cpanel hizmetlerde eğer lisanssız bir kullanım yapıyorsanız veya lisans ihtiyacınız olmadığı için almadıysanız vede sitenizin yedeklerine ihtiyacınız varsa SSH üzerinden bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece tek komut ile isterseniz bütün hesaplarınızın fullbackup yedeklerini oluşturabilirsiniz isterseniz tek hesabınızın fullbackup yedeklerini çok basit bir şekilde oluşturabilirsiniz.

SSH ÜZERİNDEN TEK HESABIN FULLBACKUP YEDEĞİNİ ALMA

1 – Putty programı ile SSH’a root ile bağlanınız. ” http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe “

2 – /scripts/pkgacct hosting-kullanıcı-adı   Bu komutu yazdıktan sonra oluşturma işlemi başlayacaktır. Oluşturma işlemi bittikten sonra fullbackup yedeğiniz ana sunucunun home klasöründe olacaktır.

3 – Oluşturduğumuz yedeği home klasörüne girip indirmemiz gerekmektedir. Bunuda WinSCP isimli FTP programı ile basit bir sekilde yapabiliriz.

WinSCP programını indirdikten sonra resimdeki gibi doldurunuz. ( Kendi sunucu bilgilerinize göre )

winscp

4 – Bağlandıktan sonra sıra geldi home klasörüne girip indirmeye. Gelen ekranda sağ taraftaki kısım sunucunuzun olduğu dosyalar. Sol taraftaki kısım ise kendi bilgileriniz.

Sağ tarafta en üst kısımda ” .. ” olan yere 2 kere tıklıyoruz.

winscp2

Daha sonra gelen ekranda ” home ” klasörüne 2 kere tıklayıp home klasörüne giriş yapıyoruz. Klasöre girdikten sonra orada deminden oluşturduğunuz yedeği bulabilirsiniz. Oradan kendi bilgisayarınıza indirebilirisiniz.

SSH ÜZERİNDEN SUNUCU İÇİNDEKİ BÜTÜN HESAPLARIN FULLBACKUP YEDEĞİNİ ALMA

1 – Putty programı ile SSH’a root ile bağlanınız. ” http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe “

2 – ”  for i in $(ls /var/cpanel/users); do /scripts/pkgacct $i;done  ”   Bu komutu ( tırnak işaretleri olmayacak ) yazdıktan sonra fullbackup oluşturma işlemi başlayacaktır. Oluşturma işlemi bittikten sonra fullbackup yedeğiniz ana sunucunun home klasöründe olacaktır. Daha sonra üstteki 3. ve 4. işlemi uygulayıp oluşturduğunuz yedekleri oradan indirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir