Plesk Panel Ücretsiz SSL – Let’s Encrypt SSL – Kurulumu

By | 27 Şubat 2019

SSL seltifikasının ne işe yaradığını ve neler için gerekli olduğunu önceki konumuzda özetlemiştik. Konu linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi windows reseller ve windows web hosting hizmetlerimizde yeni devreye soktuğumuz ücretsiz ssl olan Let’s Encrypt SSL hizmetinin Plesk Panel de nasıl kurulduğunu anlatacağız. Bu SSL hizmeti bizden Windows Reseller Hosting  ( Bayi hosting ) veya Windows Web Hosting  hizmetlerimizden alan müşterilerimize ücretsiz olarak sunmaktayız. https:// şeklinde sorunsuz giriş yapabileceğiniz bir SSL seltifikasıdır. Kurulumu herkesin rahatlıkla yapabileceği 3 tıklama ile tamamlayabilecek kadar basit bir işlemdir. Biz yinede siz müşterilerimize kurulum aşamalarını resimli bir şekilde anlatacağız. Sırası ile anlatılanları okuyup, resimlere göre de işlem yaparsanız SSL kurulumunuz tamamlanacaktır.

Not : Bu ücretsiz SSL sanal pos kullanan sitelere uygun değildir. Bankalar bu SSL’i kabul etmemektedir. Onlar için RapidSSL, Comodo, GeoTrust gibi 256 bit üzeri şifrelenmiş ücretli olan SSL seltifikaları tercih etmelisiniz.

1 – İlk işlem olarak SSL kurulacak hesabın plesk paneline giriş yapmanız gerekmektedir. Plesk panele şu şekilde giriş yapabilirsiniz. ipadresi:8880  , https://ipadresi:8443 , siteadı:8880 , https://siteadı:8443 şeklinde. Plesk panele bağlandıktan sonra gelen ekranda ” Let’s Encrypt ” yazan yere tıklıyorsunuz.

windows-lets-1

2 – Gelen ekranda ” E-mail adress ” yazan yerin karşısındaki boşluğa mail adresinizi yazıyorsunuz. ” Install ” yazan butona basıyorsunuz.

windows-lets-2

3 – ” Information: Let’s Encrypt SSL certificate was successfully installed on domainadınız. ” şeklinde yeşil bir yazı çıkacaktır ve SSL kurulumu tamamlanmıştır.

windows-lets-3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir