Yandex Cpanel MX Ayarları ( Yandex Kurumsal Mail Ayarlama )

By | 27 Şubat 2019

Bu makalemizde siz değerli müşterilerimize ve bu konuda yardıma ihtiyacı olan kişilere en basit şekilde yandex mx ayarlarının nasıl yapıldığını anlatacağız.

Yapılması gereken ilk işlem öncelikle yandex mail hesabınızın olması gerekmektedir.

Eğer bir yandex mail hesabınız yok ise: https://passport.yandex.com.tr/registration/mail adresinden mail hesabı oluşturmalısınız.

Mail hesabını oluşturduktan sonra mail hesabı ile  : https://mail.yandex.com.tr/ adresinden giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu işlemler bittikten sonra kurumsal mail ekleme işlemini yapmanız gerekmektedir.

Öncelikle  https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/ adresine girip ekleyeceğimiz alan adını yazarak Alan Adı Ekle butonuna tıklıyoruz ;

k1

Sonraki işlem olarak Alan Adı Ekle butonuna bastığınızda aşağıdaki gibi kısım gelecektir domainin size ait olduğunu onaymak için doğrulama kısmı. Bu kısımda hangisi basitinize giderse ona göre yapabilirsiniz ben size ilk sıradakinden anlatacağım.

İlk kırmızı kutu içindeki olan .html olan isimde html dosyası oluşturacaksınız. Daha sonra 2. kırmızı kutu içindeki kodu yazıp ( her domain için farklı kod verir buradaki örnektir ) ftp içinde public_html içine atacaksınız. Resimleri aşağıda mevcut sırasıyla.

k2
k3
k4
k5

Bu işlemleri yaptıktan ” Alan adının sahibini kontrol et ” yazan butona basacaksınız sonra domaini doğrulama işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Sıra geldi mx ayarlarını yapmaya.

  1. Aşamada verilen MX kayıtlarını cpanelden girmemiz gerekmektedir.
k6

Cpanele giriş yapıp MX Entry ( MX Giriş ) kısmına tıklayıp öncelikle olan mx kaydını kaldırmamız gerekmektedir.

k7
k8

Silme işlemini yaptıktan sonra sıra geldi yandex’in verdiği MX ayarlarını girmeye. Alttaki şekilde doldurup Add New Record yazan yere tıklayacaksınız.

k9

Bu aşamada tamamlanmış bulunmaktadır. Sıra geldi yandex üzerinden hesabı ekleme işlemine.

Tekrardan https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/ sitesine giriş yapıyoruz.  Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi buton olacak o kısıma tıklıyorsunuz ve alan adınızı yandex üzerinden doğrulamış oluyorsunuz.

Bu işlemden sonra artık yandex üzerinden kendi alan adınızla email açabilirsiniz.

Eklemeyi yaptıktan sonra artık yandex üzerinden mailinize giriş yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir