SSH Üzerinden Cpanel Fullbackup Yedek Oluşturma

By | 27 Şubat 2019

Tek sitesi veya fazla sitesi olmayan kişiler Cpanel kullanmaktadır fakat lisans ücreti ödemeden istememektedir fazla işlem yapmadıkları için cpanel üzerinden. Bu tür kişilerin en büyük sıkıntısı ise fullbacup sitelerinin yedeklerini alamamalarıdır.

Bu konumuzda lisansı olmayan kişiler için ssh ( putty ) üzerinden fullbackup alma işlemini göstereceğim. İşlemleri sırasıyla ve doğru ( dikkatli ) şekilde yaparsanız problem yaşamadan SSH üzerinden fullbackup yedeğinizi almış olacaksınız.

NOT : Bu işlem sadece root erişimi olanlar için geçerlidir.

1 –  Öncelikle Putty programını indiriyoruz SSH bağlanabilmek için ” http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe ” programı indirip bağlanın.

putty-ssh-yedek
putty-ssh-yedek-2.png

2 – Bağlandıktan sonra gelen ekranda ” /scripts/pkgacct sitenizinftpadı ” şeklinde yazıp enter’a basınız.

putty-ssh-yedek-alma

3 – İşlem bittikten sonra ;

http://winscp.net/download/winscp577setup.exe << Linkteki WinSCP Programını indirip kurup çalıştırın > VPS ip adresi , root ve şifresini yazın Enter’a tıklayın.

winscp-bağlanma

Gelen ekranda 2 kısım görürsünüz sol taraftaki sizin bilgisayarınız sağ taraftaki VPS’in içindeki dosyalar > Sağ taraftaki yerde en üstteki ” .. ” a 2kere tıklayıp bir üst dizine geçiniz > Gelen dosyalardan Home klasörüne 2 kere tıklayıp içine giriniz > Aldığınız yedeği orda görüceksiniz” tar.gz ” şeklinde sonra ona basılı tutup sol taraftaki bilgisayarınızın neresine indiricekseniz o dosyaya götürünüz.

winscp-bağlanma-2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir